Archívumok

Csaba Gergő

Csaba Gergő vagyok a Székelyhid SE kapusedzője, már több mint 10 éve foglalkozom utánpótláskorú kapusokkal. Sportszakemberként véleményem szerint az utánpótlás képzésben kiemelten fontos, a pedagógusi és labdarúgó edzői végzettségem. Diplomamunkámat a professzionális kapusképzésről írtam. Ennyit rólam, sokkal érdekesebb, hogy a klub, ahol dolgozom, mit is képvisel. A Székelyhidi Kapusiskola 2015-től foglalkozik kapuspalántákkal, akik szeretik és csapatedzéseken kívül, külön kapusedzések során gyakorolják ezt a gyönyörű posztot. A sportegyesület külön figyelmet fordít a kapusok képzésére, mivel egy jó, izgalmas játékhoz az edzések és mérkőzések során nélkülözhetetlen egy képzett kapus. A kapusiskola garantálja a hálóőröknek a szakmához való alapok megismerését és elsajátítását. Nálunk az elsődleges cél az egészséges és sportszerető felnőtt kinevelése a társadalomba és a tehetséges fiatalok élsportra való fejlesztésének a biztosítása és nagyobb klubcsapatokhoz való irányítása. Mivel nevelőegyesület vagyunk, a kapusiskola 8 éves kortól 16 éves korig várja szeretettel azokat a gyermekeket, akik imádnak a kapuban állni és jobbá szeretnének válni.

Keserű Bence

Egyike vagyok azon szerencsés gyermekeknek, akik elsők között kezdhettek el járni ebbe az egyesületbe. Én is részese voltam a nagy füves pályánk alapjainak lefektetésében, ami után még jó pár évet tudtam eltölteni az egyesület kötelékében játékosként. Itt, Székelyhidi Pali bácsi kezei alatt tanultam szinte mindent meg a labdarúgásról, mind játékosként, mind most edzőként, továbbá itt fejlődtem a legtöbbet egyénileg gyermekként. Ugyan profi futballista nem lett belőlem, de ennek a tudásnak és Pali bácsinak köszönhetően tudtam elkezdeni az edzősködést, mint hivatást. Ezen felül neki köszönhetően tudtam itt elkezdeni edzősködni is. Egy ideig a Pécsi Tudományi Egyetem természettudományi karán tanultam az edzősködést, jelenleg viszont a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőképző intézetében képzem magam és próbálok minél magasabb és napra készebb tudást szerezni a meglévő mellé. Célom, hogy minél több gyermeknek tudjam úgy átadni a futball alapjait, ahogy nekem tudta át adni Pali bácsi gyermekként. Várok mindenkit szeretettel az edzéseinken!

Székelyhidi Pál

Edzősködésemet 2000-ben kezdtem meg a PVSK színeiben. Utána a Kozármislenyi egyesületnél dolgoztam, majd kipróbáltam magam a PMFC utánpótlásnál is. Mindenhol nagyol jól éreztem magam, de én valami másra vágytam. 2011-ben megalakítottam a saját kis sportegyesületemet, ahol nem az élsport volt a cél, hanem a tömegsport. Mivel a magam ura voltam és megtehettem, hogy kísérletezzek mi a legjobb a gyerekeknek, azt mostanra már el is értem. A lényeg a jó hangulat a családi idill kialakítása, valamint aki komolyan gondolja annak egyéni képzéseket tartok. Van egy nagyon jól képzet kapusedzőnk és egy fiatal tehetséges edzőnk, aki nálam nőt fel, mint labdarugó. Így minden adott ahhoz, hogy minket válasszon, aki jó hangulatban, jó csapatban szeretne edzeni, mozogni.